Voegwerk 2018-03-01T15:00:32+00:00
Loading...

Voegwerk

Voegwerk is het soort voeg dat zich in een gevel bevindt. Goede stevige voegen zijn belangrijk voor elke buitenmuur. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat het cement tussen de stenen (de voegen) is komen te vervallen, is gaan scheuren of simpel uit de gevel brokkelt. Op dit moment is het nodig dat je je voegen verwijderen gaat, en dat er renovatie aan het voegwerk uitgevoerd gaat worden. Je hebt op dit moment ook direct een keuze van het volgende soort voeg dat je wilt binnen je nieuwe gevel.

Offerte aanvragen

Soorten voegen
Er zijn verschillende soorten voegen die u kunt laten zetten. Elke voeg heeft andere eigenschappen en daarmee ook een andere prijs. Voegen stralen een bepaald beeld uit en bepalen dus voor een gedeelte het uiterlijk van de gevel.

Snijvoeg
De snijvoeg, ook wel een gesneden voeg genoemd, lijkt sterk op de knipvoeg. Het verschil is dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen en de snijvoeg is op gelijke hoogte. Deze manier van voegen oogt erg strak en straalt precieze uit. Het verschil met de knipvoeg is dat de gesneden voeg niet uitsteekt. Bij de gesneden voeg worden er inhammen gesneden in de voeging, waardoor deze meer ingetogen oogt. 

Knipvoeg
Deze voeg is een voeg die een klein beetje uitsteekt buiten de wand. Vervolgens wordt deze afgesneden zodat hij een sierlijke vorm krijgt. De naam “knipvoeg” is een beetje misleidend omdat deze voeg, net als de snijvoeg, wordt afgesneden. De strakke belijning zorgt ervoor dat eventuele onregelmatigheden in het metselwerk worden strak getrokken. De knipvoeg wordt vanwege zijn uiterlijk vaak verward met de snijvoeg.

Schaduwvoeg
De schaduwvoeg geeft een prachtige uitstraling aan uw gevel. Het ontwerp, een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden, zorgt ervoor dat met direct zonlicht er een schaduw effect op uw gevel te zien is.

Platvolvoeg
De platvolvoeg is de standaard voeg. Het specie waarmee de voeg wordt opgevuld wordt perfect uitgelijnd met de stenen in uw gevel. Hierdoor kan er geen water tussen de voegen komen en dit verkleint de kans op schade aan uw gevel.

Bol geklopte voeg
De bolgeklopte voeg is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk. De voeg steekt een beetje uit en is grof afgewerkt zodat er een bolle vorm ontstaat.

Verdiepte voeg
De naam zegt het eigenlijk al bij de verdiepte voeg. Deze voeg is een klein beetje verdiept. Dit geeft een schaduw effect en heeft als voordeel dat na een regenbui de gevel sneller opdroogt. Het verschil met de schaduwvoeg is dat de schaduwvoeg schuin is afgewerkt en de verdiepte voeg is in zijn geheel verdiept en loopt recht.

Teruggehouden voeg
De teruggehouden voeg ligt een beetje tussen de platvolvoeg en de verdiepte voeg in. Hij is enigszins teruggehouden maar niet zo erg als de verdiepte voeg. De vorm van de steen komt zo meer naar voren.

Voegwerk maakt uw gevel uniek
Voegwerk aan uw gevel kan zorgen voor een mooie en frisse uitstraling. Uw gevel kan aan de hand van uw voegen uniek zijn. Gevels van bijvoorbeeld rijtjeshuizen hebben vrijwel allemaal dezelfde voeging. Met bijvoorbeeld een schaduwvoeg kunt u uit het rijtje springen. Deze voeg geeft een extra dimensie aan uw gevel, zeker als de zon er op staat.

Gekleurde voegen
Het voegwerk van uw gevel kan ook nog opgefleurd worden door het toepassen van kleur. Voegen zijn namelijk in verschillende kleuren beschikbaar. Ook deze voegen zijn waterdicht en zijn geschikt voor woningen en panden. Het gebruik van kleur bij voegen kan mooi passen bij de kleur van uw gevelstenen. Zorg er wel voor dat u kiest voor één soort voegspecie zodat er geen kleurverschil optreed binnen uw gevel.

Voor het mooiste resultaat

Gevelrenovatie & voegersbedrijf Netten komt graag langs om samen de beste voeg te kiezen

Contact opnemen